Zuiderwaterlinie Trip Klundert en Willemstad | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

Zuiderwaterlinie Trip Klundert en Willemstad

By 29/10/2021 november 29th, 2021 No Comments

Zuiderwaterlinie Trip Klundert en Willemstad

Jong, oud, lid of geen lid deze trip is voor iedereen die zin heeft in een volledig verzorgde dag met bijzondere verhalen, verrassende ontdekkingen, nieuwe mensen leren kennen en heel veel gezelligheid!

We nemen je mee langs de oudste, langste én meest gebruikte waterlinie van Nederland. Door 10 gezellige historische vestingsteden, bezoeken we stoere forten, geniet je van prachtige natuur en proef je van een stad die naar meer smaakt!

We gaan naar het prachtige Klundert & Willemstad op
zaterdag 
11 december
Vestingstad Klundert was een belangrijke schakel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden. Nog steeds kun je zien hoe dat werkte. De gerestaureerde vestingwerken liggen in een mooi, groen natuurgebied.

De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig.

Klik hier om je aan te melden!

Wat kan je deze dag verwachten?
We starten de dag om 09.00u gezamenlijk in Klundert. 

Onder het motto ‘Een goed begin is het halve werk’ beginnen we met koffie, thee of voor de durvers met een bubbeltje en gebak.

Hierna glij je de tour in en word je ondergedompeld in het verhaal van toen nu en later van dit vestingstadje. Je gaat de wallen op en bezoekt het mooiste monument van de stad. Of blijf je liever binnen? Dan kun je een kijkje nemen in het museum wat Klundert kenmerkt.

Vervolgens gaan we samen naar Willemstad, waar we gezellig met elkaar uitgebreid gaan lunchen. En proosten we onder het genot van veel gelach, lekker eten en drinken op de dag.

Na de lunch is het tijd voor een prachtige stadswandeling met bijzondere verhalen. Afsluitend rijden we naar Fort Sabina wat volledig in kerstsfeer is gebracht. Met een warme glühwein in de hand kun je het fort gaan ontdekken en je weg vervolgen naar huis.

Klik hier om je aan te melden!

Het programma* 
09.00u  Start met koffie, thee, bubbels en gebak
10.00u – 11.30u Stadstour / museumbezoek
12.00 – 14.00u Gezamenlijke lunch  
14.00u – 15.30u Stadswandeling Willemstad 
16.00u  Bezoek Fort Sabina met Glühwein
17.00u  Einde van de dag 

Prijs €69,95

(incl. ontvangst drankje, taart en prosecco, tour Klundert of museumbezoek, bezoek Fort Sabina + Glühwein/warme drank, tour Willemstad en een 2 gangen lunch)

Klik hier om je aan te melden!

Exclusief: Vervoer

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply