Stoof Mediterraan - BredaWandelt
Wandelverhalen

Stoof Mediterraan

Mediterraanse stoof

Na alle kerst diners, oliebollen, champagne en zalmrolletjes, is het tijd om even pas op te plaats te maken en lekker comfortabel op de bank te kruipen met een dekentje en deze heerlijke mediterrane stoof. Genoeg groente om je een flinke vitamineboost te geven en genoeg warmte om even bij te komen. Lees hier het recept.

– 1 ui
– 1 rode paprika
– ½ gele paprika
– ½ groene paprika
– ½ rode peper
– 2 el (arachide)olie
– 200 g tomatenblokjes (blik)
– 150 ml kraanwater
– 150 g speltcouscous
– 125 g cherrytomaten
– 2 scharreleieren

Schil de ui en snijd in ringen. Snijd alle paprika’s overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 min. mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper. Breng ondertussen het water aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan. Was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus. Schep om en maak met de bolle kant van een lepel per persoon een kuiltje in de saus. Breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren minimaal 5 min. garen of tot het ei naar wens gestold is. Serveer met de couscous.

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply

Wij zorgen ervoor dat al onze activiteiten volgens de strenge richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd.