Een extra gezellige stadswandeling in Breda

Leef gezellig, gezond en actief

Ontmoet makkelijk nieuwe mensen

Breda leren kennen op een unieke manier

Wandelgroep bij Gerechtsgebouw Breda

Wil je een dagje naar een mooie stad gaan, en wil je deze mooie stad ontdekken met een prachtige stadswandeling, maak dan een stadstour door BredaWij, Jikke en Parilla van BredaWandelt, organiseren al een paar jaar de leukste stadswandelingen in en om Breda. Ontdek de mooiste plekjes van de Parel van het Zuiden, en duik in het rijke verleden van Breda tijdens een stadstour in onze gezellige stad.

Wordt nu lid!

Tijdens een stadswandeling in Breda ontdek je deze mooie plekjes

De stadswandelingen van BredaWandelt voeren je langs de mooiste plekjes van de stad. Wij zetten een greep uit onze mooie stadswandelingen in Breda graag voor u op een rijtje:

  • De Historische Breda-stadstour: Breda is de grondlegger van ons Koningshuis. Tijdens deze tour duik je in deze geschiedenis en kom je langs historische locaties, zoals het iconische Kasteel van Breda en hét icoon van Breda, de Grote Kerk, met de praalgraven van verschillende Nassaus.
  • Een ander icoon van Breda is De Koepelgevangenis, waar gedetineerden uit spannende verhalen gevangen hebben gezeten. Breda heeft in het verleden een aantal bandieten gekend, zoals Adriaan van Campen, die op 17 april 1787 en plein public werd onthoofd op de Grote Markt. Tijdens de stadstour de Bredase Bandieten Tour neemt onze gids je mee langs verschillende plekken uit deze verhalen. Dit gebeurt altijd in de avonduren, zodat de stadswandeling in Breda extra sfeervol wordt.
  • Urban City Walk: tijdens deze stadswandeling in Breda ontdek je schitterende plekken in Breda met een industriële sfeer, waarvan er in de stad steeds meer ontwikkeld worden. Extra leuk: deze plekken zijn vaak nog onontdekt, dus je wandelt bij deze tour tijdens rustige plekken die heel veel mensen nog niet hebben gezien.
  • Bekende Bredanaars: in het verleden, maar ook in het heden, heeft Breda vele beroemdheden voortgebracht. Tijdens deze stadstour door Breda krijg je de leukste feitjes over hen te horen, en vertelt onze gids je alles over hun band met Breda.
Wandelgroep over brug in Breda

Boek een leuke stadstour door Breda

Heb je ook zin om gezellig met familie of vrienden een gezellige, leuke en leerzame stadstour door Breda te maken? Boek dan snel één van onze mooie stadswandelingen. Wil je er een echt dagje uit van maken? Boek dan één van onze stadswandelingen in Breda met achteraf een gezellig diner en een overnachting in een sfeervol hotel in het gezellige stadscentrum van Breda. Heb je vragen over alle mogelijkheden? Bel dan naar 06-25158327 of stuur een e-mail naar contact@breda-wandelt.nl. Ben je benieuwd naar alle komende activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!