Routes 

Meer dan 25 bijzondere locaties zetten hun deuren voor je open, op en langs de route, om de beleving compleet maken. De routes van deze expeditie zijn een eerbetoon aan de geschiedenis met Spanje en de prachtige omgeving van Breda. Iedere dag heeft zijn eigen karakter. ‘Mi casa es su casa’ galmt het bij elke stempelpost en doorstroom locatie. Je wordt er verwend met lekkernijen, muziek, kunst, cultuur en de stilte van de natuur. Elke wandeling is een ronde en start en eindigt bij dezelfde locatie. 

De route
de routes worden middels de App Izi.travel aangebonden met een route kaart en verhalen om te beluisteren onderweg. Download hier de app.
Daarnaast kan je ook gebruik maken van een GPX bestand en Routiq link en code. Let op; kies je alleen voor Routiq of GPX dan kunnen er geen verhalen worden afgespeeld onderweg.

Stempel & doorstroom locaties
Onderweg zijn er verzorgde en vooral gezellige stempelposten en bijzondere doorstroom locaties om de beleving compleet te maken. Elke stempelpost is verzorgd en is er de mogelijkheid tot toilet gebruik. Breda zet zijn deuren voor je open zodat jij kan genieten van alles wat de stad en haar omstreken te bieden hebben. 

Startlocaties, afstanden & starttijden
Start & Eindlocaties

Dag 1 Ingenhousz, Doctor Jan Ingen Houszplein 42, 4814 EH Breda

Dag 2 Teteringse T.V. Donkerstraat 44, 4847 EJ Teteringen

Dag 3 Brouwerij Frontaal, Liniestraat 31, 4816 BG Breda

Dag 4 Finale! Brouwerij Frontaal , Liniestraat 31, 4816 BG Breda

Je kan voor de complete expeditie van 4 dagen gaan of voor 2 dagen op vrijdag & zaterdag. Wil je in Breda blijven slapen? Dan krijg je nu bij Leonardo Hotels 15% boekings korting met deze code: 1307LAV

Etapa
Kies voor de etapa (een mix van etappes en tapas) tijdens de 4 of 2 dagen die je gaat lopen van:

8 kilometer –  Steeds verder

12 kilometer – Mas ala

16 kilometer – Plus ultra

Met de gekozen afstand start je in het tijdvak dat hieronder is aangegeven.

Woensdag 13, donderdag 14 & vrijdag 15 juli – maximale finishtijd is 22.30u 

Afstand  Starttijd 
8 kilometer  17.00u – 20.00u 
12 kilometer  17.00u – 19.00u 
16 kilometer  16.00u – 18.00u 

Finaledag zaterdag 16 juli – maximale finishtijd is 19.00u 

Afstand  Starttijd 
8 kilometer  13.00u – 16.00u
12 kilometer  12.00u – 14.00u 
16 kilometer  11.00u – 13.00u 

Elke dag heeft zijn eigen karakter

Dag 1 Ingenhousz – Breda Zuid-West
Met het groen onder de voeten stap je de historisch linie op die Breda doorkruist. De Spaanse belegeringslinie heeft Breda 9 maanden, 9 dagen en naar men zegt 9 uur in zijn greep gehouden voor dat de Spaanse veldheer Spinola de sleutel kreeg van Breda.
Langs de wateren van de stad wordt je in het prachtdorp Princenhagen met open armen verwelkomd. We verwennen je met kunst en muziek en nemen je mee naar hogere sferen. Ga op ontdekking door Zuid-West Breda en laat je verwonderen. 

Dag 2 Teteringse T.V. – Natuurgebied Breda Noord
Vanaf de feestlocatie stap je even de rust in. Bijkomen in de natuur was nog nooit zo bijzonder dan op deze plek. Je ogen en beeldend vermogen worden uitgedaagd om verder te kijken dan wat je ziet. Met de blik op oneindig stap je het Spaanse verhaal in. Dat gaat hier verder over de oude belegeringslinie. Waar het water als machtsmiddel werd ingezet, geeft het nu vruchtbaarheid terug aan mens en dier.  

Dag 3 Brouwerij Frontaal – Breda Centrum Noord
‘Mi casa es su casa’ galmt het door de straten van de stad. Vanuit een creatieve broedplaats brengen wij je op plekken die voor anderen gesloten blijven. Wandel van de paden af en geniet van de stadse gezelligheid. Ga mee in de doorstroom en word verwend bij de stempelposten. We combineren het verleden, heden en toekomst van de stad en omarmen je met  Brabantse gastvrijheid. Wandel de klanken van de muziek tegemoet, volg het water en kom dichter bij Breda dan ooit tevoren. 

Dag 4 Brouwerij Frontaal – Breda Centrum Oost
De finale! De laatste uitdaging ga je als een echte toro tegemoet. Op deze dag kom je dichterbij Las Lanzas, wordt je laatste stukje sportiviteit uit je gehaald en krijg je de eer die je verdient. Bij terugkomst krijg je die welverdiende pin en gladiolen. Staan al je amigos je op te wachten om te proosten op de goede afloop. Met de zon in je rug kijk je terug op een top prestatie voor geest en lijf.