Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
RoadTrip Challenge Malaga - Dagboek van Evi | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

RoadTrip Challenge Malaga – Dagboek van Evi

By 31/03/2021 mei 14th, 2021 No Comments

Of ik een stukje wil schrijven over d Malaga challenge voor de nieuwsbrief? Ja dat wil ik wel.

Ik zal eerst wat over mezelf vertellen en dan begint een klein dagboekje. Mijn naam is Evi, 41 jaar en alleenstaand. Door de alternatieve wandel 4-daagse ben ik lid geworden bij BredaWandelt. Ik liep altijd met een vriendinnetje maar die loopt door omstandigheden, slechte weer en corona niet meer met me mee vanaf november 2019. Nu vind ik alleen wandelen niet erg, maar altijd alleen is niet leuk. Nog een reden dat ik lid ben geworden omdat ik mijn favoriete sport hockey en de high impact sporten niet meer kan uitoefenen vanwege een pittige blessure aan m.n. onderbeen.

Wat ik niet wist toen ik begon met wandelen: hoe leuk, gezellig en verslavend ik het wandelen vind. Parilla en Jikke zetten mooie natuurwandelingen en uitdagingen uit, waar ik ontzettend van kan genieten. Ik ben nogal verwend met de natuur waar ik woon.

En toen zijn ze in februari de challenge gaan uitrollen! Omdat ik altijd aan teamsport heb gedaan, geniet ik hier enorm van. Corona-proef met z’n alle één doel bereiken. Mijn collega’s moeten door de weeks hier dus ook aan meedoen, want ik breng ze wel in beweging! Bewust ga ik tijdens deze wandel challenge opletten op m’n voeding. Kijken wat dat gaat schelen aan het eind, ik ben benieuwd.

Vanaf 8 maart zijn we dus van start gegaan om vanuit de parel van het zuiden Breda naar Malaga te wandelen met z’n alle. De eerste dag hebben we al 72,8km gewandeld. De stand wordt iedere dag doorgegeven, dit zijn de kilometers die voor 17.00uur zijn aangeleverd. Hierdoor zijn we Antwerpen al voorbij. De mooie wandelkaartjes, foto’s en korte verhaaltjes worden volop in de Breda-Wandelt-app gedeeld. Je ziet gelijk dat je met een sportieve gemotiveerde groep wandelt. Want deze kilometers zijn gelopen op een dag dat er geen “groepswandeling” is vanuit Breda-Wandelt.

Dinsdag 9 maart: Whoop whoop we gaan hard van start, we zitten al bijna in Frankrijk met onze 147,08km. Dit betekend dat we al door Brussel zijn geweest. Deze stad is ook zeer de moeite waard om een naartoe te gaan om te wandelen. Ze hebben hier net zoals in ons mooi Breda ook muurschilderingen. En vergeet ook niet de gezellige terrassen waar je lekkere speciaal biertjes en Belgische wafels kunt eten.

Woensdag 10 maart. Zien we in de verte al de top van de Eiffeltoren? Misschien wel, want we zitten al op 279,9km. Nog even en we kunnen een heerlijk wijntje drinken in Parijs. Dit brengt de dames op een idee: misschien een online wijnproeverij organiseren? Daar gaan ze voor en delen dat 19-3 de avond zal zijn.

Donderdag 11 maart. We zijn al aangekomen in Parijs. Dit betekent dat we al op 1/5 van d reis zitten. En we al 397,2km gewandeld hebben met z’n alle. We blijven in de stad van de liefde een paar dagen. Want er is hier natuurlijk zoveel moois te zien. Maar er zijn ook minder toeristische bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn. Zaterdag dus maar een tour geboekt.

Vrijdag 12 maart. Bijna weekend (voor sommige al weekend). We zijn de bezienswaardigheden in Parijs langsgegaan. Zoals de , Eiffeltoren, Champs-Elysees, Loevre, Notre dame of voor de dare-devils de Catacomben. En hebben al 477,44km in de benen.

Zaterdag 13 maart. Onze eigen weerman Arno heeft ons het weerbericht van Parijs afgegeven. Het is dus verstandig om de paraplu mee te nemen voor de tour met onze eigen gids Katelijne. Ze neemt ons mee Parijs in en vertelt ons over de verborgen pareltjes. Gelukkig wisselt ze de mooie Franse taal af met Nederlands. Na de corona-pandemie is het dus zeker de moeite waard om Parijs te gaan bezoeken om deze mooie plekjes met eigen ogen te gaan zien.

Met deze tour zijn we uitgekomen op 521,81km en zitten we in Orléans (een stad in Midden-Frankrijk, 130 km ten zuiden van Parijs).

Zondag 14 maart. Rustdag! Nou niet voor deze sportieve club mensen. Het zijn echte wandelliefhebbers. Binnen 1 week zitten we al op 645,30km! Wie had dat gedacht?

Parilla en Jikke hebben ook met gemeente Breda gesproken en we mogen vanaf heden met 4e wandelen!

Maandag 15 maart. We lopen met z’n alle gestaagd door (714,18km) en zitten al bijna in de Dordogne. Bijna in Bordeaux , een stad in het zuidwesten van Frankrijk.

Dinsdag 16 maart, dag 9 van de challenge. Het is een regenachtige herfstdag overdag, dus iets minder gewandeld vandaag. We zitten op 732,03km. Gelukkig is het in de avond droog en gaan de eerste groepjes wandelen met z’n 3e of 4e. Helaas met route.nl de uitgezette route niet gewandeld. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was een gezellige wandeling met z’n 3e.

Woensdag 17 maart is een hele goede wandel-dag geweest. Want de teller staat op 909,51km. We zijn aangekomen in Bordeaux. Ook hier zullen we even in de stad blijven om op ontdekkingstocht te gaan.

Donderdag 18 maart en onze gezellige tourmadamme Katelijne neemt ons virtueel mee door Bordeaux. Zo heb je de Jardin Bonatique, in de botanische tuinen kan je even ontsnappen aan de drukte van de stad. De grote tuinen bieden genoeg ruimte om te wandelen en te genieten van de stilte. Daarnaast is er een grote diversiteit aan flora en fauna. Maar vergeet ook niet te gaan shoppen, eten en te wijnen. Na deze tour zitten we op 971,77km.

Vrijdag 19 maart en weerman Arno voorspelt heel goed weer. Dus de wandelschoenen gaan weer aan. En genieten maar. Dit heeft ons in totaal op 1078,65km gebracht. Vanavond gaan we dan ook maar heerlijk aan een wijnproeverij.  Deze is geregeld door de toppers van BredaWandelt.

Dag 13 alweer, zaterdag 20 maart. Tijd vliegt als je plezier hebt, en die uitdrukking klopt. We hebben virtueel de kledingadvies doorgekregen van Parilla/ANWB. Iedereen onthoudt nu het 3 lagen systeem! Want het wordt fris, maar wel zonnig dit weekend. Nou dat fris houdt deze groep echt niet tegen. Want we gaan hard, 1169,97km.

Zondag 21 maart. Vandaag staat “de uitdaging” op de planning. Super om nieuwe omgevingen en routes in en om Breda te leren kennen. Onwijs genoten, veel gelachen en gekletst. Gelukkig was de groep achter ons zo lief om ons af en toe de goede kant op te schreeuwen, want opletten was er niet bij. Helaas wel hele goede blaren gelopen. Maar door al deze kilometers zitten we al over de helft van onze tocht naar Malaga. En zijn we begonnen aan de klimpartijen. De Pyreneeën, een gebergte in Zuidwest-Europa en vormen sinds 1659 de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk.

 

Maandag 22 maart de teller staat intussen op 1383,85km. Echt niet te geloven dat we al zo ver gevorderd zijn. En nog steeds MEGA gemotiveerd. Helaas met de blaren zit ik even in de veegwagen, want moet echt rust nemen. Maar ik geniet van alle routes, foto’s en verhaaltjes die men in de app deelt.

Dinsdag 23 maart, dag 16 alweer. Oké wandelen is zeer verslavend! Er is niks lekkerders om in je wandelflow te komen. Dus vandaag maar weer de schoenen aangetrokken voor een klein rondje. En we zijn aangekomen in Guadalajara, ligt ongeveer in het midden van Spanje en nog 579,7km te gaan tot Malaga! En 1457,48km zitten in de benen.

24 maart woensdag Mooie routes zijn er gelopen vandaag, prachtige foto’s van gedichten (dank je wel Margje) zijn gedeeld.

Donderdag 25 maart BAM 1646,75km. Daar mogen we al trots op zijn. Wie had dit 18 dagen terug kunnen bedenken dat we al zoveel kilometers hadden gewandeld. Onwerkelijk gewoon. Het is erg motiverend om te zien hoe fanatiek iedereen is, kleine ommetjes, lunchpauze, boodschapjes of mooie lange wandelingen. Mijn collega’s op het werk worden ook al fanatieker erin. Het leuke is ook, ik ben coach van mijn hockeyteam, daar hebben we de ommetjes-app van de hartstichting geïntroduceerd. En rara wie staat er bovenaan? Dus ook die dames zijn aan de wandel of hardlopen geslagen.

Vrijdag 26 maart. Vandaag zijn we aangekomen in Horcajo, en hier gaan we genieten van de Spaanse zon, tapas en sangria met de voetjes omhoog. Want we zitten al op 1670,12km. En maken ons klaar voor de laatste loodjes van deze mooie reis.

Zaterdag 27 maart, de 20ste dag van de challenge en het einde is echt al in zicht. Helaas vandaag niet zo heel mooi weer, veel regen en wind maar we gaan toch op tour met Esmee. Ze laat ons virtueel Barcelona zien. En de einstand van vandaag is 1759,18km.

Zondag 28 maart. Mede door de tour in Barcelona (ook al was hij virtueel) hebben we toch flink wat gelopen, de teller staat nu op 1847,21km. En de routes, foto’s, verhalen worden goed gedeeld op de app.

 

Maandag 29 maart, de temperatuur loopt op, de zon schijnt flink vandaag. Vele werken, maar pakken in de pauzes, na het werk dit heerlijke weer nog mee. En het gaat nu echt hard, want we zien Malaga liggen! Nog maar 8.76km na vandaag en we zijn er! We hebben nu 2037,24km bij elkaar gewandeld.

Dinsdag 30 maart, we zijn in Malaga, de op een na grootste stad van Andalusië. Dit staat garant voor een paar dagen optimaal genieten. Kunst, cultuur, actief, gezellig winkelen, lekker eten of gewoon ontspannen aan het strand. De teller staat op 2195,34km

Woensdag 31 maart dit is de laatste dag dat er gewandeld mag worden voor de challenge. Maar dus ook mijn weegdag want ik ben benieuwd wat wandelen en opletten op voeding allemaal doet. En ik gewoon ben 1,9 kg kwijt!! Whoop Whoop heel blij mee en zeker een stok achter de deur om dit te blijven doen.

 

Groetjes vanaf het strand in Malaga

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply