Pittige wellington met paddestoelen - BredaWandelt
Wandelverhalen

Pittige wellington met paddestoelen

Pittige wellington met paddestoelen

Dit heb je nodig
– 4 vellen filodeeg
– 2 rode uien
– 1 prei
–  500 gram kastanjepaddestoelen of gemengde bospaddenstoelen
–  100 gram pistachenoten (ongezouten en gepeld)
–  4 takjes tijm
–  1 takje rozemarijn
– peper/zout en chili vlokken
–  4 el ahornsiroop

En zo doe je het:
– 
Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Wikkel het filodeeg, uit de verpakking, in een vochtige theedoek en laat dit op een warme plek ontdooien.
– Pel en snijd de uien in dunne ringen, maak de prij schoon en snij die in ringen.
– Verwarm een scheut olijfolie in een pan op laag vuur en voeg de ui toe samen met een snuf peper en zout.
– Karameliseer de uienringen door ze zo’n 20 minuten op laag vuur te bakken. Schep regelmatig om en voeg theelepeltje ahornsiroop toe.
– Maak ondertussen de bospaddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.

–  pak een andere bakpan en verwarm een scheut olijfolie. Bak de paddenstoelen en de prei 10 minuten op hoog vuur met (naar smaak/pittigheid) chilivlokken en peper.
– Hak ondertussen de pistachenoten grof.
– Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze samen met een snuf zout toe aan de champignons en de prei. Voeg tenslotte ook de helft van de pistachenoten. Verwarm dit de laatste 2 minuten mee.
– Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hierop 2 vellen filodeeg.
– Bestrijk de vellen met wat olie en laat ze iets overlappen, zodat je een rechthoek krijgt.
– Leg de andere 2 vellen filodeeg over deze laag heen, zodat je dus een bodem krijgt van 2 velletjes op elkaar.
– Verdeel eerst de uien en daar bovenop het champignonmengsel in een rechte strook in het midden over het filodeeg.
– Vouw het filodeeg over het mengsel heen dicht zodat je een pakketje krijgt. Duw de uiteinden naar beneden. Maak met een mesje 2 kleine inkepingen in het filodeeg zodat er wat stoom kan ontsnappen.
– Bestrijk de rol met wat olijfolie en de overige ahornsiroop. Strooi tenslotte de overige pistachenoten on top.
– Bak de wellington 45 minuten in de oven. Wanneer het filodeeg te bruin wordt kun je er een stuk aluminiumfolie overheen leggen.

Genieten maar!

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply

Wij zorgen ervoor dat al onze activiteiten volgens de strenge richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd.