Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Onze natuurwandeling in Teteringen | BredaWandelt
NatuurwandelingWandelverhalen Breda

Onze natuurwandeling in Teteringen

De natuurwandeling in Teteringen, vol kunst en plezier

Geniet mee van dit heerlijke verhaal van een van onze wandelaars, Milou (32 jaar). 

Op zondag 26 juli startten we om 9.30 vanuit Teteringen.  Een prachtige wandeling over de golfbaan mét kunst, een stukje bos om via een moderne woonbouwwijk te eindigen met koffie en later….soep! Samen met mijn moeder liep ik voor de eerste keer mee. We zetten de auto weg op de parkeerplaats, net naast een andere wandelaarster. Vanuit enthousiasme, Brabantse warmte en de hele pandemie totáál te zijn vergeten, stak ik mijn hand uit om mezelf voor te stellen: Hoi, ik ben Milou. Oeps..dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Er is meteen een fijn open sfeer. Zij, de dames van BredaWandelt, zorgen voor zo’n leuke wandeling en gezelligheid dat je alle zorgen even helemaal vergeet. De wandeling begon. Vooraf legde Parilla kort uit waar we gingen lopen en zette de toon door met flinke pas te starten.  Ik liep met mam voorop en dan heb je met een stevige pas en ons voorop, een gouden combi. Voor de mensen die lekker op hun gemak wilden lopen was Jikke daar. Zij liep lekker rustig achteraan te babbelen met de mensen die ook nog graag de omgeving wilden bekijken en wilden horen van elkaar hoe het ging. Kortom, eigenlijk kon je tijdens zo’n wandeling je eigen tempo bepalen.

De golfbaan met de kunst was wel echt heel mooi en bijzonder om doorheen te lopen en daarna door het bos was een hele mooie afwisseling. Ik raakte aan de praat met een andere wandelaarster. Ze vertelde hoe zij de Corona tijd een beetje was doorgekomen en dat ze gelukkig nog steeds kon blijven doorwerken als freelancer. Het was een heel leuk gesprek dat ging van werk, naar liefde, naar Breda, de huizenmarkt en uiteindelijk eindigde in een mega regenbui!

Nou waren we gelukkig al tegen het einde van de route en Parilla begeleidde iedereen heel kordaat door met haar handen en armen de richting naar de auto’s te wijzen en de richting naar de koffie. Het regende zo hard dat velen richting auto liepen, logisch! Maar de hard core koffieleuters gingen natuurlijk voor de koffie. Van de ongeveer 25 wandelaars met wie we begonnen, waren we nu met ongeveer acht nog over die richting café Teteringen gingen. We ploften neer, namen koffie en kletsen nog wat na. Parilla nam een soepje. Die zag er zo lekker uit dat iedereen kwijlend ook een soep bestelde. Dat paste ook wel bij het regenweer. Het was, ondanks de regenbui, een hele mooie wandeling. En weet je wat nou zo fijn was? Dat je lekker actief was geweest in de ochtend maar nog de hele zondag voor je had. Kortom, een top ochtend gehad!

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply