Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ontmoet onze Esther | BredaWandelt

Ontmoet ons trouwe lid Esther

Woonplaats: Breda
Lid: ongeveer 3,5 jaar
Actief: 1/2 keer per week met de ochtendwandelingen, verschillende activiteiten

“Nog steeds heb je bijvoorbeeld straatjes of steegjes of andere dingen, waarvan ik dacht goh ik heb nooit geweten dat dat hier zat. Dat vind ik stiekem het leukste: de kleine leuke weetjes, dus die zitten er altijd wel in, daarom kan ik niet specifiek zeggen, een ding is echt heel leuk. Ik vind het altijd wel leuk. Het is dan ook niet altijd kunst gericht, geschiedenis gericht of toekomstgericht maar ook mensgericht. Waar je mooie dingen over andere mensen ontdekt. Het is gewoon zo interessant, als je geen lid wil worden ben je gewoon een rund”

Esther woont sinds 4 jaar in Breda, ze heeft 18 jaar in het buitenland gewoond. Ze is wel opgegroeid in Breda en heeft hier de basisschool en het voortgezet onderwijs afgerond. Daarna is ze verhuisd naar Terneuzen, vervolgens is ze 5 jaar in Frankrijk geweest en erna heeft ze 11 jaar in Zwitserland gewerkt. In Zwitserland heeft ze een super leuke tijd beleeft. Toen de kinderen klaar waren op de internationale school besloten Esther en partner Gerard, dat het tijd was om weer iets nieuws te doen.

Ze gingen met z’n vieren weer terug naar Breda. Eenmaal terug in Breda, was alles zo erg veranderd. Ze gingen bij oude vrienden op bezoek maar die hadden ook een andere vriendenkring gekregen, dus niks was meer hetzelfde als vroeger. Toen ging Esther zoeken en kwam ze bij BredaWandelt terecht. Zo leerde ze Breda opnieuw kennen, ontdekte ze nieuwe dingen en ontmoette ze nieuwe mensen.

In haar vrije tijd wandelt ze veel en is ze te vinden in haar eigen atelier. Textiel is helemaal Esthers vak, maar het digitale trok ook wel haar aandacht. Een tijdje terug besloot ze hiervoor een tweejarige opleiding te volgen in Amsterdam, met succes! Toen haar stempelkaart vol was, ging ze even weg bij BredaWandelt. Maar naar het behalen van haar diploma kwam ze weer terug.

Nu houdt Esther zich vooral bezig met materiaal innovatie en werkt ze met bladeren. Zo’n wandeling helpt ook enorm om haar te inspireren. Haar werk is haar hobby of andersom. Als je nieuwsgierig bent geworden, kijk dan op Instagram bij @esther.brunia.  Verder houdt ze ook van fietsen, film kijken, met vrienden leuke dingen doen en reizen. Door haar internationale leven heeft ze ook veel vrienden in het buitenland die ook nog graag wil bezoeken.

Esther is altijd in voor een avontuur of een nieuwe uitdaging. Je kan haar wakker maken voor bijvoorbeeld een bijzondere wandeling of het beklimmen van de Eiffeltoren. Ze deed ook mee aan de Bingo en won zelfs de hoofdprijs. Ze moest nog 3 of 4 wandelingen en dacht het is zonde als ik die volle kaart niet haal. Ze gooide haar resultaat in de app en kreeg zoveel leuke reacties van iedereen, dat vindt ze zo bijzonder. Bij de wandelingen komen ze dan ook nog naar je toe en zeggen ze goed gedaan, dat vindt ze geweldig en hartstikke leuk. Daar doet ze het voor. Ze kijkt uit naar de volgende challenge, het stimuleert haar om naar buiten te gaan. Ook al wandelt ze al heel veel, dit is echt het stapje meer om het ook echt te doen.

Ps. Heb je Esther nog nooit ontmoet? Je herkent haar aan haar -altijd felgekleurde- broek.

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply