Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ontmoet onze Barbara | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

Ontmoet onze Barbara

Ontmoet Barbara Putters eigenares van Breda Promotions 😄

“Diep geworteld, breed vertakt. Je moet echt goed in de grond zitten wil je niet omvallen”
Barbara Putters is een rasechte Bredase met liefde voor de stad. In haar vrije tijd gaat ze graag shoppen en begint ze binnenkort met vrouwenbiljart. Ze heeft vroeger de Pabo gedaan, dat is lang niet genoeg om een eigen bedrijf te runnen. Dus daarnaast heeft ze nog vele opleidingen gedaan, ook intern bij bedrijven. Zo deed ze bijvoorbeeld de PR bij Coca-Cola. Om het plaatje compleet te maken heeft ze zelf ook nog financiële cursussen gevolgd. Daarnaast is ze voorzitter van Stichting Cultuurbehoud Breda.
Ze werkte vroeger met een aantal mensen bij het VVV, maar naar haar idee werd niet het volledige verhaal verteld. Ze lieten te veel liggen op cultureel gebied. Er is meer dan een KMA, Grote Kerk en Begijnhof. Er is zoveel veel meer in Breda; meer verhalen en meer te bezoeken! Ze begon daarom met het concept “proef”: Breda, Ginneken, passie, etc.
Barbara wil heel veel weten van de geschiedenis van de stad, maar ook van de toekomst: waar gaan we heen en hoe kan je dat met elkaar verbinden? Breda Promotions bestaat nu 30 jaar en ze heeft die verbinding tussen verleden, heden en toekomst wel gevonden. Ze fungeert inmiddels als een echt kenniscentrum. Daarom wordt ze vaak gevraagd haar kennis over te dragen. Bijvoorbeeld aan: stedenbouwkundigen, architecten, mensen van de cultuur en geschiedenis, graffitispuiters, etc.
Barbara heeft zo’n 30 tot 35 mensen die alles draaiende houden.
Zo zegt ze het volgende: “In deze tijd van inclusiviteit hoeft het niet meer allemaal op jouw payroll te staan. Niet iedereen hoeft in dienst te zijn want vrijwilligers zijn net zo belangrijk.
Ze zijn net zo hard nodig binnen een organisatie. Ook mijn Breda University of Applied Sciences, Avans Hogeschool en De Rooi Pannen studenten zijn net zo belangrijk.”
Barbara vindt het geweldig hoe organisaties die actief zijn geweest in events, leisure en cultuur, de corona zijn doorgekomen. Ze vindt het echt heel knap. Wanneer ze nu een aanvraag krijgt voor 100 personen, heeft ze dat nog niet zo makkelijk geregeld. “Personeel kun je niet uit de lucht plukken, ze zijn overspannen of iets anders gaan doen.” Ze heeft in die tijd geprobeerd om haar personeel/ vrijwilligers/ studenten te behouden. Die zijn haar alles, haar handen en voeten, kunde en kennis.
Het leukste aan haar werk vindt ze het ontmoeten van mensen, alle ontwikkelingen in de stad, samen praten, samen doorpakken en elkaar op ideeën brengen. Het meest trots is ze op haar grote netwerk, dat ze in 30 jaar tijd heeft opgebouwd. Daarom vroeg de Gemeente Breda aan Barbara of ze de acquisitie wilde doen voor De Teruggave. Dat vond ze de kers op de taart. Het is een hele leuke community geworden en het perfecte voorbeeld van placemaking. Ze zorgt dus voor meer reuring en beleving.
Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply