Ontmoet onze Astrid | BredaWandelt

Ontmoet ons Astrid

Woonplaats: Haagse Beemden
Lid: 4 jaar (links op de foto)
Actief: Dinsdagavond, natuurwandelingen, uitjes 

“Het is toch fijn dat je wekelijks een stok achter de deur hebt. Dan heb je een vast ritme, want in je eentje ga je niet zo snel wandelen. Vooral in de winter, dan ga ik zeker niet in mijn uppie buiten lopen en met zo’n leuke groep doe je dat natuurlijk automatisch wel. Sinds de laatste jaren zijn ze steeds meer gaan organiseren, dus het wordt alleen maar leuker.”

Astrid onze bezige bij is geboren en getogen in Breda. Ze werkt op het Minervum bij het bedrijf findyourgroup. Daar is ze al 32 jaar werkzaam en nu actief als orderpicker. Astrid vindt het net de hele dag een beetje cadeautjes inpakken. Ze heeft super veel hobby’s, zoveel dat ze die af en toe even vergeet. Maar één hobby vergeet ze zeker nooit en dat is wandelen!

Fotografie, stamboomonderzoek, naar de film gaan, uitjes naar andere steden en zumba zijn een paar andere hobby’s waar ze zich graag mee bezig houdt. Ze is gelukkig met haar man, huis en hobby’s. Helaas heeft ze geen kinderen, maar gelukkig heeft ze wel 8 kinderen op een ander. Heel veel neefjes en nichtjes die allemaal zeggen “niemand heeft een tante zoals ik!”. Ze onderneemt veel leuke dingen met ze. 

Astrid werd lid bij ons omdat ze het wel fijn vond om wekelijks een stok achter de deur te hebben. Nu geniet ze van zowel de wekelijkse, als de natuurwandelingen. Het kletsen, iets leren over breda en het drankje achteraf maken de wandelingen voor haar speciaal. Het leukste dat ze in 4 jaar heeft meegemaakt was de trip naar Maastricht en het bootje varen. 

Vorige week heeft Astrid nog samen met Lisette de vesting toch in Den Bosch gelopen, deze was 25 km. Ook is ze nu bezig met een challenge waar ze elke week 20 km moet lopen om een pin te winnen. Een andere mooie tocht die ze laatst heeft gelopen is de NS wandeling Campina van 20 kilometer. Zo haalt ze haar doelen makkelijk! Ze heeft ook ooit al eens de Alpe d’Huez gelopen (14 km, 8% stijging), maar dit vond ze wel pittig. Er was wel een aparte sfeer en een bijzondere samenhorigheid. Iedereen loopt daar met hetzelfde doel, voor Astrid was het emotioneel ook heel zwaar. Ze is namelijk haar vader en ooms verloren aan kanker. Ze is wel dankbaar dat ze deze wandeling heeft mogen maken. 

Er staan nog een paar dingen op haar bucketlist, zoals; in Limburg wandelen en het Pieterpad in etappes lopen. Je kan Astrid wakker maken voor een leuke wandeling, gewoon iets leuks doen en een feestje (als ze muziek hoort staat ze al te dansen). Als ze ooit met een BN’er mag ruilen zou ze dat wel met Floortje Dessing willen doen. Want zij maakt allemaal fantastische reizen en bezoekt de mooiste plaatsen. Ze zou dan niet alleen gaan, maar samen met haar man gaan. Ze is nog nooit buiten Europa geweest, als het kan wil ze graag naar Japan. In Japan heeft ze namelijk een penvriendin gehad. Wel heeft ze nog een Duitse penvriend, die ze tijdens haar vakantie in Duitsland weer zal ontmoeten. 

Met Astrid kan je over alles praten. Ze biedt graag een luisterend oor en heeft vele interesses. Leuk om te weten, thuis heeft ze stiekem een klein VVV’tje met wandelkaarten en boekjes. Ze maakt graag stadswandelingen en neemt foto’s. Dus voor goede tips kan je altijd bij Astrid terecht.

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

One Comment

Leave a Reply