Ontmoet ons Lisette | BredaWandelt

Onze ‘BredaWandelaar ‘ Lisette

Hallo lezers! Ik ben Lisette Broeken, 51 jaar, en ik woon in een leuk huurappartement in het centrum van het prachtige en bijzondere Breda. Ik lees veel, en ik kook graag (eet het vervolgens ook graag op). Onder het koken luister ik graag naar mijn eigen muziekjes, ben dus geen radioliefhebber. Ik hou van concerten en stedentrips, en vooral van de combinatie daarvan. Ik ben een enorme fan van Hozier, en heb al heel wat van zijn concerten bezocht door heel Europa en de UK!

In april 2018 raakte ik helaas mijn baan kwijt. Omdat ik toch onder de mensen wilde blijven, enig dagritme wilde behouden, en wat nuttigs wilde doen,  ben ik meteen als vrijwilliger gaan werken. Dat doe ik bij het taalhuis van Nieuwe Veste. Ik ben daar taaladviseur, en ik geef cursussen aan, voornamelijk, ouderen hoe om te gaan met de digitale overheid. Dat is erg leuk om te doen.

Ik wilde ook graag in beweging blijven, op een leuke manier. Sportscholen zijn aan mij echt niet besteed…Wandelen dan misschien!? Ik was op sociale media wat wandelclubs tegengekomen, maar dat was het toch niet (het zag er op de foto’s vaak niet uit, alsof ze het ook léuk vonden!). Tot ik op Facebook stuitte op Breda Wandelt…Wat een leuke foto’s, wat zag het er gezellig uit! Na een tijdje heb ik het erop gewaagd. Ik besloot eens mee te lopen op een dinsdagavond in mei 2018. Het was hartstikke leuk en gezellig! Ik had meteen aansluiting, en voelde me erg goed en energiek toen ik weer thuis kwam. En sindsdien ben ik dus blijven wandelen met BW. In het begin vond ik de gemiddeld 7 km al best zwaar, maar dat ging al heel snel beter. Ik besloot dan ook mee te wandelen met de Pinksterwandeling van 15 km. Ik had er een hard hoofd in of ik dat zou halen, maar het was zeker een uitdaging. Maar het was gelukt, mede dankzij de leuke en enthousiaste groep natuurlijk. Dus dat was voor mij wel één van de leuke ervaringen bij BW. Maar het dagje Antwerpen hoort zeker ook bij de mooie herinneringen. Wat was het gezellig, met zijn allen in de carnavalsbus met prosecco naar Antwerpen, en daar gewandeld! Dat was een enorm gezellige dag!

Kortom: inmiddels behoort wandelen dus ook echt tot één van de dingen die ik graag doe. Het maakt mijn hoofd leeg, en geeft me energie. Ik heb een auto voor de deur, maar die gebruik ik amper meer. Ik doe bijna alles te voet of op de fiets.

Ook heb ik door de wandelingen, en de verhalen tijdens de wandelingen, Breda een stuk beter leren kennen, en kijk ik meer om mij heen! En ik heb veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Ik heb er dus ook geen moeite mee van de bank te komen en mee te wandelen.

De combinatie van bewegen, gezelligheid, nieuwe weetjes over Breda, nieuwe mensen leren kennen, etc…dat gun ik iedereen!

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply