Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ontmoet ons lid Peter | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

Ontmoet ons lid Peter

Ontmoet ons lid Peter

“Ik vind het heerlijk om vrij te zijn en niks te moeten. Als ik zin heb om te wandelen, dan kijk ik gewoon even snel in de app. Ik klik aan wanneer het mij uitkomt en dan kan ik meteen gaan.”

Peter heeft 30 jaar gewerkt in het onderhoud van woningen, bij een woningbouwstichting. In een korte tijd heeft hij veel dierbaren verloren. Het maakte hem bewust hoe fragiel het leven kon zijn en besloot elke dag te plukken. Het is hem gelukt om 2 jaar geleden te stoppen met werken en nu met pre pensioen te gaan. Hij onderneemt elke dag activiteiten waar hij van houdt, met hobby’s zoals: buiten zijn, wandelen, fietsen, tennissen. Hij is ook een echte sauna liefhebber en heeft vroeger altijd gevoetbald. 

Hij is nu wat meer thuis en dan vindt hij het leuk om meer (nieuwe) contacten op te doen. Zo zegt hij zelf: “Bij BredaWandelt kom je echt op een ongedwongen manier in contact met mensen. Dus dat bevalt mij erg goed, het is leuk.”

Peter heeft altijd gewerkt met een strakke agenda en daar is hij nu wel klaar mee. Hij is vroeger opgegroeid op een boerderij en moest vaak heel vroeg zijn bed uit, nu is hij nog steeds niet echt een uitslaper. Maar hij vindt het wel fijn om ’s morgens rustig op te starten en maakt dan altijd in de buurt even een wandeling en leest de krant. De ochtend is hem heilig. 

Peter loopt dus het liefste in de avond mee. De gesprekken, de openheid van mensen vindt hij mooi. Mensen vertellen graag verhalen en dat vindt hij als mensen mens geweldig. Het heeft hem positief verrast. Peter is ook vaak terug te vinden in het bos want daar woont hij ontzettend dichtbij. 

Peter hoopt nog lang gezond te blijven en meer te reizen. Hij heeft alle verschillende verre reizen gemaakt zoals naar Singapore en Zuid-Afrika, waar vele mooie verhalen op deed. Toch wil hij wanneer het kan, meer van de wereld zien. Peter zou het mooi vinden als er nog iemand in zijn leven komt waarmee hij deze avonturen kan delen.

 

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply