Ontmoet ons Jacqueline | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

Ontmoet ons Jacqueline

By 04/11/2020 november 17th, 2020 No Comments

Voel me fitter, viel als vanzelf 10 kilo (!) af in een half jaar.

Ik ben begonnen toen Corona ons overkwam en er even niets anders meer te doen was… Ik loop soms met vriendinnen en dan kletsen we lekker bij, soms ook alleen. Ik ging zo het wandelen steeds meer waarderen. Voel me fitter, viel als vanzelf 10 kilo (!) af in een half jaar (met uiteraard ook een beetje letten op wat ik eet).
Wandelen was makkelijk in de zomer, maar ik vroeg me al af ‘hoe ga ik dit in de winter volhouden? Als ik lekker binnen zit en geen zin meer heb de kou en donker in te gaan?’ Bovendien is alleen lopen best prima, maar met anderen gezelliger en dezelfde rondjes en gebaande paden gaan vervelen.

Sinds juni wandel ik elke week met BredaWandelt mee. Voor mij werkt het heel goed om ‘een stok achter de deur te hebben’. En dan merk ik dat ik me ertoe moet zetten, maar het heerlijk vind als ik eenmaal op pad ben. Het is heel gezellig om met anderen te lopen en al wandelend anderen te leren kennen. Maar het is ook vrijblijvend genoeg om helemaal jezelf te kunnen zijn, bijvoorbeeld even niets te zeggen. Die balans is voor mij belangrijk en voor mij precies goed.

Erg leuk vind ik het om steeds weer nieuwe routes te lopen die Jikke en Parilla bedenken. Omdat ik het dan even niet zelf hoef te bedenken. Maar ook omdat je op plekken komt waar je nog nooit bent geweest, die je niet eens zou overwegen, maar die ontzettend verrassen. In een paar maanden al zoveel meer gezien van de stad dan in de voorgaande jaren die ik in Breda woon. Dat gaat om straten en buurten, maar ook details waar je zelf zo aan voorbij loopt. Bovendien heeft elke wandeling een thema en leer je veel over zowel de geschiedenis als de actualiteiten van Breda en vertellen Jikke en Parilla en de medewandelaars de verhalen eromheen.

Heerlijk vind ik de maandelijkse zondagochtend natuurwandeling. Daar geef ik me ook standaard voor op. Lekker het bos in en de omgeving verkennen. Top vind ik dat. Knap hoe creatief ze zijn om steeds weer leuke routes en activiteiten te bedenken! Heb heel veel zin in alle leuke kerst activiteiten die Parilla en Jikke op de agenda hebben staan (uiteraard corona proof!).

Ook aanhaken en het zelf meemaken? Dat kan. Meld je hieraan voor een proefwandeling.

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply