Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ontmoet ons Iris | BredaWandelt

Ontmoet ons Iris

Iris Pinel komt uit Zuid Frankrijk tussen Toulouse en Carcassonne. Ze kwam 14 jaar geleden naar Nederland voor een baan bij Shell in Den Haag. Per toeval is ze in Nederland terecht gekomen want de plannen voor een baan in Engeland werden last minute gecanceld. Ze ontmoette in Nederland haar man en ze wonen nu al 12 jaar in Breda. Door alle drukte is ze even gestopt met werk, maar is ze nu alweer op zoek naar een nieuwe baan. Iris wil haar roots niet vergeten en gaat nog regelmatig (3 of 4 keer) terug naar Frankrijk om familie te bezoeken en om van de cultuur te genieten.

Iris is een half jaar lid bij BredaWandelt en is lid geworden door een vriendin die haar een keer uitnodigen om mee te lopen. Het fijnste aan BredaWandelt vindt ze dat ze gewoon op tijd aanwezig kan zijn en dat alles voor haar verzorgd is. Dan hoeft ze zich nergens druk om te maken en kan ze gezellig met verschillende mensen praten. Het sociale contact vind ze geweldig omdat ze heel vaak raakvlakken vindt en gemeenschappelijke kennissen vindt.

Iris houdt heel veel van zingen, muziek helpt haar zichzelf te vinden. Ze zingt bij twee koren en zingt graag oude muziek zoals Bach of klassiek. Iris heeft op vele plekken al in een koor gezongen: Zuid-Frankrijk, Ierland, Engeland, Amerika en Duitsland. Maar dat is niet haar enige muzikale uiting, want sinds kort speelt ze ook de cello.

Een andere hobby is wandelen, vroeger ging ze in de Pyreneeën wandelen en later, toen ze in Parijs woonde, ging ze met het skiën in de Alpen lopen. In Nederland wil ze het liefste ergens een hele dag in de natuur wandelen. Nieuwe plekken in Nederland ontdekken, met het wandelen vindt ze het leukste. 

Met Iris kun je goed praten over HRM omdat ze daar ook les in heeft gegeven bij de NHTV. Over de Franse taal kun je haar natuurlijk ook alles vragen.

Meld je aan voor een eerstvolgende wandeling breda-wandelt.nl/aanmelden/

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply