Warning: Creating default object from empty value in /home/u48201p49941/domains/breda-wandelt.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Kielegatse Brunch Polonaise was een succes! | BredaWandelt
Wandelverhalen Breda

Kielegatse Brunch Polonaise was een succes!

Carnavalsbrunch Kielegat Breda

Daar kwamen we aan in de vroege ochtend (lees 12.11u) op ons paard naar Van HamHammam. De eerste vroege vogels stonden al klaar in de tent om te beginnen aan de heerlijke brunch polonaise. De carnavals muziek dreunde al door de boxen en langzaamaan druppelde de rest in zijn beste carnavalspak binnen. We gingen voor een warme en stevige brunch om de rest van de dag er tegen aan te kunnen. Met een worstenbroodje in de ene hand en het eerste biertje (12.20u) in de andere hand zijn we de dag begonnen. Veel verhalen van de afgelopen dagen werden al uitgewisseld en ondertussen werden soep en andere lekkernijen uitgedeeld. Rond half 2 werden de paarden bij elkaar geroepen en kregen we de gezellige groep tussen de touwen. We namen ze mee naar Bleue op de Grote Markt.


Wat een geluk met het weer! De wind was even gaan liggen, de regen bleef weg en we kregen precies genoeg tijd om droog en wel bij Bleue aan te komen. Onderweg werd er luidkeels gezongen, gelachen en gedronken. Bij aankomst kon je een lekkere Schrobbelaer krijgen en stond iedereen al snel mee te deinen op ´hoemoes da ok alweer´ en ´handjes, handjes, bloemetjesgordijn!´. Inmiddels was de rest van Breda ook ontwaakt en werd het steeds drukker op de Grote Markt. Tijd dus om naar de laatste kroeg te gaan en Le Petit te vullen met gezellige, kleurrijke vrolijkheid. De laatste muntjes konden worden ingeleverd, de regen kwam intussen met bakken uit de hemel, maar binnen was het warm en super gezellig. De handen gingen nog lang de lucht in, de tap bleef lopen tot de laatste drup en wij kunnen met zekerheid zeggen dat we 14 februari 2021 jou met liefde gaan meenemen tijdens de gezelligste kielegatse brunch polonaise van Carnaval! Dus tot volgende jaar!

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply