KERST BIJ
BREDAWANDELT

 Laat je verwonderen en kom in de Kerstsferen


Op zaterdag 18 en zondag 19 december


Organiseren wij een prachtig kerstfestijn bij De Teruggave.
We ontvangen je bij de startlocatie tussen 12.00 en 17.00u in kerstsferen met lichtjes, kerststallen, kerstkraam met leuke spulletjes, kerstbomen, muziek en een hele hoop gezelligheid. Er zijn workshops voor jong en oud  en een leuke speurtocht door de stad! Klik hier om van start te gaan met de speurtocht. For Englisch scavenger hunt press here.

Bekijk het programma hieronder en reserveer je plekje!
De kerststallen expositie is zaterdag en zondag vrij toegankelijk van 12.00 tot 17.00u met QR code en (kerst)mondkapje op.

Zangworkshop ‘Cozy Christmas’ 

Zondag 19 dec
Starttijden tussen  13.00-16.00u
Prijs €5 euro
Leeftijd: 8 tot 88 jaar oud

Klik hier om een plek te reserveren

Stel je voor… Buiten dwarrelen de eerste sneeuwvlokken naar beneden. In het licht van een fonkelend haardvuur schuift een groep mensen, gehuld in foute kersttruien, rondom de piano voor een hartverwarmende middag.

Hou dit beeld vast. Oké.

Een haardvuur is er niet vanwege de brandveiligheid, de sneeuw kan ik niet garanderen en zelfs de foute kersttrui zal ik je niet verplichten. Maar wat ik je wél kan garanderen zijn 30 minuten vol met muzikale feestvreugde: sfeervolle stemoefeningen, smakelijke samenzang en lekkere kerstliedjes…Kom in de beste mood van het jaar en zing mee.

Christmas Crafts 

 

Zaterdag 18 dec
van 13.00 – 16.30u

Zondag 19 dec
van 13.00 – 16.30u
Leeftijd: 8 tot 88 jaar oud

Klik hier om een plek te reserveren 

Laat je creatieve geest de vrije loop in deze ambachtelijke workshop. Ontwerp je eigen kerstdecoratie voor in de boom, bouw een prachtig en uniek kerststalletje of maak je eigen kerstkaarten om te versturen. Geniet tijdens de workshop van de muziek en iets lekkers. Als extra kun je kiezen voor het versieren van een limited edition met de hand gemaakt schaapje. Zo spaar jij de kerststal bij elkaar.

Workshop Djembé spelen volwassenen

Zaterdag 18 dec
12.00 – 13.00u
15.30 – 16.30u
Leeftijd: 16 tot 88 jaar oud

 

Klik hier om een plek te reserveren 

Altijd al op een Afrikaanse trommel willen slaan?
Maak dan in deze workshop kennis met de Djembé, de meest bekende trommel uit West-Afrika! Hoor de klanken en leer het ritme van deze trommel kennen. Het is een leuke manier om zelf, samen met anderen, de ritmische muziek uit Afrika te ervaren.

Dansvoorstelling Dansnest 

 

Zaterdag 18 dec
13.00 – 13.45u
14.30 – 15.15u
Leeftijd: 8 tot 88 jaar oud

Klik hier om een plek te reserveren

Dansnest ziet sociaal, maatschappelijke ontwikkelingen als een onuitputtelijke bron van inspiratie voor nieuw werk. Te midden van die thema’s creëert Dansnest werk op locatie dat zichtbaar maakt hoe we met dans kunnen bijdragen aan ontmoeting, dialoog en interactie.

Kom deze bijzonder voorstelling bijwonen en laat je omringen door dans plezier.

*helaas kunnen de kerstwandelingen wegens de huidige maatregelen niet door gaan. 

Laat je verwonderen en kom in de Kerstsferen


Op zaterdag 18 en zondag 19 december


Organiseren wij een prachtige kerstwandeling door Breda.
We ontvangen je bij de startlocatie in kerstsferen met lichtjes, kerststallen, kerstbomen, muziek en een hele hoop gezelligheid. We starten met een heerlijk kopje warme chocomel of glühwein en een vers afgebakken oliebol. Bij de wandeling krijg je een koptelefoon op en verandert Breda in een theater op straat. 

Als er een feest is waar de overgang van donker en koud naar warm en licht gevierd wordt dan is het wel het Kerstfeest. In alle culturen vind je rituelen en vieringen. Wat wij Kerstmis zijn gaan noemen stamt af van eeuwenoude rituelen die hoorden bij het vieren van de zonnewende. Een universele beleving. We kennen hem nog steeds, van welke overtuiging we ook zijn: je thuis voelen, samen zijn met wie je lief is, dat willen wij met onze kerstactiviteit in deze ongewone tijd vieren.

Samen gaan we op pad door Kerst verlicht Breda. Onderweg geniet je van verschillende lekkernijen, verwarmen we je oren met een prachtig kerstverhaal ingesproken door onze verhalenverteller in samenwerking met United Colors Breda en warmen we je op door de klanken van koren die live zingen.
We laten je middels een kerstverhaal ervaren: dat een thuisgevoel voor iedereen anders is. Want waar voel jij je thuis, met kerst?
Met verhalen over die ene overgang van het Koude buiten naar het Warme binnen, echt thuis.
We geven het vorm samen met Verbeter Breda, de Teruggave, haar ondernemers, de wijk Fellenoord en de ondernemers uit de buurt.

Een speciale avond uit voor jou, je partner, vrienden, familie en collega’s. 

Zaterdag en zondag is iedereen welkom om naar de expositie van de kerststallen te komen kijken, een speurtocht te volgen en zijn er in de aanloop
naar de kerstwandeling overdag verschillende
leuke activiteiten en workshops voor jong en oud.

Kerstroute  4,5 kilometer
Startlocatie: De Teruggave
Starttijden: vanaf 17.45u tot 19.30u
Prijs: €14,50 euro
Inclusief interactieve kerstwandeling met kerstverhaal, bluetooth koptelefoon, live muziek, hapjes en drankjes onderweg.

Let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Event is geheel coronaproof, we houden rekening met de dan geldende corona maatregelen.

Deze kleurrijke kerst is mede mogelijk gemaakt door