Groene Boost Soep - BredaWandelt
Wandelverhalen

Groene Boost Soep

Groene soep

Deze smakelijke warme groene boost soep is makkelijk en snel te maken en geeft je na al dat gefeest weer de vitamine waar je lijf naar verlangt. Geen feest gevierd? Dan is dit sowieso een feest voor jezelf om te maken en van te genieten. Serveer de soep met een warm (worsten)broodje of brood naar keuze. Dit wordt weer smikkelen!

 

Benodigdheden voor de soep

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 150 gr diepvries doperwten
  • lente ui
  • 1 lt groente bouillon
  • 2 grote tenen knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 5 gr munt
  • peper
  • soeppan
  • staafmixer

Was alle groenten en snij alle groenten, van steel tot kruin, klein. Zet de soeppan op het vuur en doe er een klein klontje boter in. Doe de ui, prei en courgette samen in de soeppan en bak het geheel tot de ui glazig is. Voeg dan de broccoli, diepvries doperwten en de knoflook toe. Blijf alles goed omscheppen op middelhoog vuur. Snij de basilicum grof en voeg het toe in de soeppan en laat dat nog 2 min mee bakken. Voeg hierna 1L groentebouillon toe. Doe deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 10 min koken. Roer het geheel goed door. pak de staafmixer en zorg ervoor dat er een gladde dikke massa ontstaat. Voeg nu de peper naar smaak toe en voeg te munt toe. Gebruik opnieuw de staafmixer om alles weer glad te maken en de smaken vrij te krijgen van de munt. Doe de deksel opnieuw op de pan en laat nog 15 min zachtjes doorkoken zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. Voeg naar smaak extra bouillon, peper, munt of basilicum toe. Is de soep naar wens? Maak dan de lente ui schoon en gebruik 1 lente ui per kom soep. Maak de lente ui klein en voeg toe als je gaat uitserveren.

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply

Wij zorgen ervoor dat al onze activiteiten volgens de strenge richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd.