Gezonde pizza - BredaWandelt

Wrap Pizza!

Het is geen grap.  Wij introduceren de wrap pizza. De gezonde en snelle versie van een zelfgemaakte pizza en gezonder dan de afhaalversie. In slechts 15 minuten ligt deze lekkernij dampend op je bord. En omdat er meerdere wraps in 1 verpakking zitten kun je helemaal los gaan met allerlei variaties! Hoe? Lees hier verder..

Voor 1 wrap-pizza

1 (volkoren) wrap
1 tomaat*
1/3 paprika in reepjes
1/2 blikje tonijn
1/2 rode ui in ringen
3/4 courgette in dunnen plakjes
1 el kappertjes
Kaas**
Rucola
evt. kruiden zoals: paprikapoeder, cayennepeper of  oregano

*Pureer de tomaat (met de blender, staafmixer of keukenmachine) en smeer die uit over de pizza. Je kunt ook kiezen voor tomaat uit blik of een pakje kant-en-klare pasta saus. Let dan wel op dat er geen suiker is toegevoegd.

**Kies een kaasje uit dat jij lekker vindt voor op je pizza: geitenkaas, mozzarella, Goudse kaas, feta, Parmezaan.

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een bakpan

– Leg een wrap op de bakplaat of eerst op een bord ter bereiding van de pizza

– Pureer de tomaat, evt. met cayenne peper of paprika poeder (1 tl), en smeer het tomatenmengsel uit over de wrap pizza bodem.

–  Doe nu eerst de kaas op de bodem en beleg hem daarna met alle toppings (niet de rucola)

– Leg de pizza in de oven en bak hem in 10 minuutjes af of leg hem in de pan op laag vuur (max. 10 minuten) en doe er een deksel op.

– Haal uit de oven of pan, strooi evt. wat oregano over de pizza, en garneer met een pluk rucola.

* Tip; vervang de tonijn door ananas en de kappertjes door champions en maak er een heerlijke vegetarische pizza van.

Buon appetito !

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply