Het geheim van een gelukkiger leven | BredaWandelt
Gelukkig levenWandelverhalen Breda

Het geheim van een gelukkiger leven

6 belangrijke redenen om te gaan wandelen

We zijn allemaal druk bezig met gelukkig zijn. De geluk goeroes knallen alle kanten op met cursussen en zelfbedachte regels die je moet volgen voor een beter leven. Maar als wij je eens vertellen dat geluk in een klein hoekje zit, en dat jij de sleutel hebt totdat hoekje? Beter nog, jij BENT de sleutel! Ga die sleutel tot geluk gebruiken. Sta op en LOOP! En maak daar maar gelijk wandelen van. Het maakt je gelukkiger en gezonder! Met een half uurtje per dag kan je al je leven radicaal verbeteren. Wandelen is het nieuwe hardlopen, het is een echte trendy bezigheid geworden.

Leuk dat het trendy is, maar waarom zou je er een half uur per dag voor uittrekken? Wij vertellen je zes belangrijke redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met wandelen!

  1. Na een half uur per week stevig doorwandelen wordt de kans op hart en vaatziekten verminderd. Haal je het om een uur per week te wandelen? Dan verminderen de kwalen zelfs met 50%. Eat your heart out als je op wandelvakantie gaat!
  2. Heb je veel last van angststoornissen, depressie of stress? Ga wandelen!Elke dag even wandelen vermindert het gevoel al voor meer dan de helft. Wandelen kan zorgen voor nieuwe inzichten op de situatie en geeft letterlijk lucht aan je emotie.
  3. Alleen lopen is een optie maar samenlopen is nog beter. Door sociaal contact tijdens het lopen vergroot jij je geluksgevoel, wat bijdraagt aan een positieve kijk op het leven. Praten hoeft niet eens, het gevoel dat je samen loopt en er niet alleen voor staat kan al veel met je geluksgevoel doen!
  4. Elke dag een half uurtje stevig wandelen werkt niet alleen positief op je humeur maar ook op je geheugen! Je geheugen verbetert met elke stap. Dit houdt in dat de kans op alzheimer met 20% afneemt.
  5. Wie veel wandelt vergroot de capaciteit van de longen. Dat betekent dat je conditie ook vooruit gaat en dat je steeds langer kan wandelen. Wat resulteert in een gelukkiger leven! Yes!
  6. Je creatieve brein wordt gestimuleerd en geactiveerd tijdens en na het wandelen. Laat dat half uurtje pauze tijdens je werk dus niet zomaar voorbij gaan en ga erop uit. Je zal zien dat jij creatiever en gelukkiger terug komt na de pauze, in tegenstelling tot je collega’s die futloos hun after lunch-dip uitzitten.

Als je dit allemaal leest dan is de stap naar buiten toch zo gemaakt? Niets staat jouw wandeling naar geluk nog in de weg! Of toch wel? Toch blijft het voor velen een heikel punt om letterlijk die drempel over te stappen.

Bij BredaWandelt helpen wij jou graag over die drempel heen, en wandelen we samen met jou naar een gelukkiger leven! Wij bieden je de mogelijkheid aan om aan te sluiten bij een van onze laagdrempelige en vooral gezellige wandelingen. Ruim 88% van onze wandelaars komt alleen en hebben in korte tijd leuke nieuwe contacten op gedaan. Daarnaast leer je elke keer weer iets meer over ons mooie Breda. Loop een keer mee en meld je aan. 

Heb je al ervaring met wandelen en de positieve effecten ervan? Of heb je tips nodig om van de bank te komen of inspiratie voor routes? Laat het ons weten in een reactie hieronder.  Dan lopen we er graag een keer met je doorheen.

 

Bronnen , gebruik gemaakt van materiaal van anderen
https://www.plusonline.nl/wandelen/wandelen-met-hella-als-je-valt-moet-je-zorgen-dat-je-weer-op-kunt-staan
https://www.gezondheidsnet.nl/wandelen/daarom-is-wandelen-zo-gezond
https://www.wandelvrouw.nl/aanmelden-accommodatie/

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply