Dit is BredaWandelt

De gezelligste wandelclub van Nederland.

 

Wij verbinden je aan elkaar en de stad Breda. Leef gezellig, gezond & actief.

Waarom doe jij mee?
We zijn jong, fris, enthousiast, stedelijk en bourgondisch. Wandelen is weer hip! Tijdens onze wandelingen leer je Breda kennen op een unieke manier. Samen wandelen we door het centrum of door één van Breda’s prachtige wijken. Elke wandeling is weer anders en gaat door de hele stad, van Breda Noord tot het Ginneken. Gezondheid was weliswaar ons eerste doel, maar gezelligheid en elkaar ontmoeten zijn minstens zo belangrijk. De wandelingen duren ongeveer één tot anderhalf uur en hebben iedere week een ander thema rondom een wijk van de stad. Het is laagdrempelig en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Na afloop eindigen we altijd in een gezellige horecagelegenheid. Zo komen bewegen, gezelligheid en iets leren over je eigen stad samen. Je werkt aan je gezondheid en aan waardevolle vriendschappen. Wie wil dat nou niet?

Hoe kan ik meedoen? Geef je op voor een proefwandeling en bekijk onze lidmaatschappen hier.

Waar en wanneer wandelen we?
De wandelingen vertrekken vanuit onze nieuwe locatie Houtmarkt, 4811 JH Breda. Recht tegenover de winkel Brandfield.

Dinsdagavond (2 groepen; power en sportieve groep)
Vertrekken: 19.30u

Woensdagochtend (sportieve groep)
Vertrekken: 09.00u

Woensdagavond (sportieve groep met de optie om loopoefeningen onderweg te doen)
Vertrekken: 19.30u

Vrijdagochtend (sportieve groep)
Vertrekken: 09.00u

Zondagochtend (natuurwandeling, 1x in de maand)
Start: 09.30u

Parkeren van fiets of auto?
Fiets
Deze kan je binnen stallen in de Fietsenstalling de Oude vest of in de Houtmarkt / Karnemelkstraat in de daarvoor bestemde fietsrekken.

Auto
Deze kan je betaald parkeren op de Mols parking naast onze locatie.
Gratis parkeren kan o.a. in de volgende straten: Lovensdijkstraat, Wethouder Romboutsstraat en de Koninginnestraat. Dit is ongeveer 10 minuten lopen naar onze locatie.

De straten: Boschstraat, Nieuwe Ginnekenstraat, Wilhelminastraat en de Haagdijk zijn na 18:00 gratis op dinsdag en woensdagavond. Dit is tussen de 5 à 10 minuten lopen naar onze locatie.

Wil je er zeker van zijn dat je goed staat met je auto? Check het dan hier. 

Wat doen we nog meer?
Naast dat we wekelijkse sportieve themawandelingen organiseren voor onze leden. Organiseren we ook wandel events zoals culturele wandelingen, natuurwandelingen, kroegentochten (onder de noemer BredaWankelt), stadstours én stedentrips. Bekijk onze evenementen in de agenda.

Alvast een voorproefje van onze evenementen? Lees hier de verhalen van: Wandel eventsBredaWanKeltBredaOntour

Wij zijn BredaWandelt

Parilla van Blitterswijk

Owner

Een paar jaar geleden ontdekte ik een nieuwe passie: wandelen. Ik raakte enthousiast, en besloot om na mijn opleiding commerciële economie en opleiding tot tennistrainer, een verkorte wandelopleiding bij de ­sportwandelschool in Hoorn te volgen.

Het idee voor dit initiatief ontstond een paar jaar geleden. Toen vond ik dat mijn ouders wel wat meer mochten bewegen, want echt sportief waren ze niet. Helaas lukte het me maar niet om hen te motiveren. Toen bedacht ik dat het misschien zou helpen wanneer er wat meer mensen met hen meededen. Ik maakte een Facebook-event aan voor een wandeling in Breda en tot mijn grote verbazing, schreven zich maar liefst zestig mensen in. Er bleek een behoefte, dus begon ik mijn eigen onderneming: BredaWandelt.

Ik droom ervan om iedereen aan het wandelen te krijgen! Wanneer wandel jij gezellig met mij mee?

Meer lezen over het ontstaan? Klik dan op het kranten icoon.

Jikke Roefs

City host

Hi! Ik ben Jikke en sinds ik mij kan heugen ben ik al aan het wandelen, ik kom uit een echt wandel gezin! Samen met mijn ouders en zus trokken wij er elk weekend op uit om flink wat kilometers te maken. Samen met Parilla heb ik deze trend doorgezet en zie hier het resultaat! Samen willen we heel Breda en omstreken aan het wandelen krijgen! Je kan met mij op dinsdagavond meelopen met de ‘power’ groep of mij soms tegenkomen bij de woensdag- en vrijdagochtend wandeling. Ik zie er naar uit je te ontmoeten en je mee te nemen door onze mooie stad Breda! Tot snel.

Jeannette van Blitterswijk

City host (vrijwilliger)

Hoi, ik ben Jeannette, moeder van Parilla.

Op mijn 40e ben ik ziek geweest. Gelukkig gaat het nu goed. Maar ik was door de medicijnen wel 15 kilo aangekomen en van mijn conditie was niet veel meer over. Tot Parilla met het wandel idee kwam. Wandelen was echter nooit zo mijn ding maar inmiddels ben ik aan het wandelen verslaafd. Waar ik vroeger nog wel eens op de fiets of scooter kwam besluit ik nu vaker om te wandelen. Wat het mij heeft opgeleverd is dat ik mijn gewicht van bijna 90 kilo terug heb gebracht naar 78 kilo oftewel -12 kilo. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en heel veel over de stad Breda geleerd.

Dus wie weet zie je mij bij een van de evenementen of wandelingen!

Sander tour guide Gent

Sander de Lathouwer

Tour guide

Partners