Dag 4

Dag 4

 

Coffeelab
Deze koffietent biedt je meer dan alleen koffie en een lekkere lunch. Je wordt verzorgd, als je gebruikmaakt van de flexwerkplekken (WORKLAB), wil ontstressen of gewoonweg  genieten van eerlijke en goede producten. Coffeelab Breda is een community voor ieder die openstaat voor (groene) ideeën, verbinding wil maken met andere en het creatieve brein de vrije loop wil laten. Voel je thuis en ga eens langs! 

Stedelijk Museum Breda
De muren van dit museum zouden honderduit kunnen vertellen. Het pand dateert uit 1246 en was toentertijd een Gasthuis Complex. Rond de 19e eeuw maken de zieken plaats voor mannen op leeftijd. Bekend bij ons als het Oudemannenhuis. De twee mannen [BC1] die op de gevel van het pand staan zijn hiervan het bewijs. Als ook alle oude mannen het prachtige pand verlaten krijgt het pand een culturele functie. Stedelijk Museum Breda draagt zorg over de geschiedenis en kunst van de stad. Met verschillende erfgoed- en kunstcollecties en het schilderij van Las Lanzas is het de plek om met onze wandeling doorheen te gaan.  Maak een selfie voor het gigantische schilderij en voel je onderdeel van het verhaal! 

Prado in Breda
Een klasse collectie aan Spaanse schilderingen die het verhaal van Breda en Spanje vertellen. Ze sieren het hek van Park Valkenberg. Er is een keuze gemaakt uit de bijzondere collectie van het Prado museum in Madrid. 

LET’S MEZZ THINGS UP!
‘Mezz is speciaal ontworpen voor rock & roll. Het heeft een fijne akoestiek waar zowel singer-songwriters alsook ruige rockers hun plek weten te vinden. Bekende en talentvolle namen traden er op. Zo stond Suzanne & Freek ooit in de Kleine Zaal, net als de metal guys from Vlaanderen: Triggerfinger, beide nu te zien op de grote festivals.  Wandel door dit pand, geniet van de muzikale beleving en take the stage! 

BRESS ‘More than just sports!’
BRESS (Bredase Studentensport), partner van Avans Hogeschool en BUas, is met een aanbod bestaande uit meer dan 60 soorten sport. Van fitnessen tot zwemmen en van boulderen tot yoga, hét sportplatform voor hbo-studenten in Breda. Naast het sporten worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd en is er plek in het sportcentrum om te studeren of gewoon een kop koffie te komen drinken. BRESS is de plek “to get FIT, have FUN and make FRIENDS!”

Push
In 1934, op 21 september kwamen de eerste heren van de Rooms Katholieke kerk samen en startten een hockeyvereniging in Breda ‘Push’. Het is een sterke vereniging, want tijdens de Tweede Wereldoorlog blijft ze bestaan en fuseert ze in 1942 met de dames van Katholieke sportvereniging HDS (Houdt Dapper Stand). Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de grootste hockeyverenigingen van Nederland.