Betty's KaterCake - BredaWandelt
Wandelverhalen

Betty’s KaterCake

KaterCake

Alaaf! Of toch houdoe? Klûnen en Carnaval is een tijd van gezelligheid, feest en… lekker eten tussendoor. Want waarom naar een snackbar gaan als je je stevige trek ook kunt stillen met homemade lekkers uit je eigen keuken? Betty’s Katercake is hier een goed voorbeeld van. Geniet met volle teugen, drink met mate of neem de dag erna een deze cake vanwege de kater!

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • 6 hard gekookte eieren
  • 2 verse eieren
  • 200 ml melk
  • Witbrood of bruinbrood zonder korstjes
  • 6 knakworsten
  • Plakken kaas
  • Strooikaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het bakpapier in de cakevorm en laat het papier uitsteken zodat je naderhand de cake er makkelijk uit kan trekken. Mix de twee eieren met de melk in een kom. Doop de boterhammen één voor één in het ei/melk mengsel en bekleed de cakevorm bodem en zijkanten ermee. Leg op de bodem, naar smaak, plakjes kaas en zorg dat het brood niet meer zichtbaar is van de bodem. Leg, op de plakjes kaas, in de lengte de knakworsten aan de zijkant van vorm en de hard gekookte eieren ertussenin. Leg hier plakjes kaas overheen. Sluit de bovenkant af met boterhammen die je door het ei/melk mengsel haalt tot dat alles afgedekt is, druk het geheel even aan. Bestrooi de bovenkant met strooikaas en zet het geheel in het midden van de oven voor 20/25 min op 220 graden.
Haal de cakevorm uit de oven, draai hem op een plank/bord om, haal het bakpapier eraf en snijd een dikke plak voor jezelf eraf!

Kater weg en je bent klaar voor de dag! Geniet ervan!

bron; omroepbrabant

Parilla van Blitterswijk

About Parilla van Blitterswijk

Leave a Reply

Wij zorgen ervoor dat al onze activiteiten volgens de strenge richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd.